Lampropeltis Getulus Californiae
 

Vrsta: Lampropeltis Getulus Californiae
Opis LASTNOSTI:
Najdemo jo v severni in južni Ameriki. Med ljubitelji kač je zelo priljubljena, saj je njeno vzdrževanje enostavno. Odrasla kača je mirne narave in zmernih velikosti (max 1,5m). Ni težav s prehranjevanjem, saj bi jedla non-stop.
Zelo hitro se navadi na človeka. Redkokdaj poskusa napasti. Kadar je jezna začne tresljat z repkom (kot kaka klopotača) in iz kloake spusti smrdljivo sluzasto tekočino.

TERARIJ:
Za mladiče so primerni manjši plastični terariji, ki jih lahko kupimo v trgovinah z živalmi (40x30x30cm). Če damo mladiča v prevelik terarij bo imel težave za najt hrano.
Podlaga je lahko palmova šota, humus, pesek, lubje (ne od kakega iglavca!). Za mladiče je najboljše da jim damo za podlago časopisni ali wc papir.

V terarij damo se skrivališče in posodo s svežo vodo. Ta vrsta kače se zelo rada namaka v vodi.

En konec terarija segrejemo na približno 22 stopnij, toplejši del pa na 31 stopinj. Najboljše je, da namestimo grelni kabel pod terarij.

Vlaga v terariju naj bo od 40-60%.


HRANA:
Mladiču ponudimo mišjega goliča (1-2 na teden). Z velikostjo kače večamo tudi velikost miške. Priporočljivo je da imamo v terariju samo eno kačo, ker obstaja možnost da bi se pojedle med sabo. Lampropeltisi zelo radi jejo druge plazilce.
Hranimo z mrtvimi mišmi.


RAZMNOŽEVANJE:
Samica spomladi izleže jajca. Približno po 60 dneh se iz njih izležejo mladiči.
Copyright: REDLION