Latinsko ime: LATRODECTUS MACTANS - ČRNA VDOVA
Opis:

Črna vdova je zelo strupen pajek, njen pik lahko povzroči tudi smrt. Če vas piči, morate takoj poiskati zdravniško pomoč. Prvi znaki obolenja se lahko pokažejo že po desetih minutah. Bolečinam v mišicah sledijo slabosti, bruhanje in znojenje. Pajek ima strup imenovan LATROTOKSIN, ki deluje na živčevje. Bolečine v mišicah postajajo vse hujše. Sledijo krči, bolečine v prsnem košu, največkrat pospešeno bitje srca, povišan krvni tlak in oteženo dihanje. Lahko nastane tudi vnetje notranjih organov - od ledvic, jeter do črevesja. Značilna reakcija je tudi povečano delovanje vseh organov z notranjim izločanjem.
Črno vdovo prepoznamo po črni barvi in pod zadkom lahko opazimo rdeč znak. Črna vdovo najdemo na različnih celinah z drugim imenom:

- Vrsto Latrodectus mactans najdemo v vseh toplih predelih sveta.

- Vrsto Latrodectus geometricus najdemo v Afriki.

- Vrsto Latrodectus curacaviensis najdemo v Ameriki.

- Vrste Latrodectus hystrix, Latrodectus dahli in Latrodectus pallidus najdemo v južni Evropi, severni Afriki in jugozahodni Aziji.

Črna vdova živi približno 3 leta, v kokonu najdemo od 250 do 700 jajc, tipična hrana so insekti, tehta približno en gram in v dolžino meri približno 3-5cm.